Екскурсія до Музею декоративного мистецтва 6-В класу

22 вересня учні 6-В класу відвідали Національний музей українського народного декоративного мистецтва України

                 На території Києво-Печерської лаври, одному із найбільших християнських центрів-святинь країни, знаходиться Національний музей українського народного декоративного мистецтва України. Цей музей по праву займає важливе місце серед  найпопулярніших для відвідування. 

Нині музейну збірку складають понад 75 тис. творів традиційного народного та професійного декоративного мистецтва України від 15 століття до наших днів. Це різноманітні за матеріалом, формою, декоруванням і призначенням предмети домашнього вжитку, перетворені руками талановитих майстрів у високохудожні мистецькі твори. Всі вони мають яскраво визначені регіональні відмінності. 

В експозиції музею, яка займає площу 1500 кв. м, представлені всі види народного мистецтва України: килимарство, ткацтво, вибійка, вишивка, кераміка, різьблення та розпис по дереву, художня обробка шкіри, рогу та металу, скло, фарфор, писанкарство, народний живопис та іконопис. 

Гордістю музею є картини славнозвісної художниці Катерини Білокур.

Свічку можна купити, а можна зробити власноруч та ще й отримати від цього неабияке задоволення. В цьому і переконались учні 6-В класу на майстер-класі «Свічка з вощини».

Кожен учень перевтілився в майстра з виготовлення свічки зі справжньої вощини, що пахне медом. І тепер в їхній оселі буде завжди пахнути медом.

Для оздоблення виробу використовували природні матеріали: засушені квіти та керамічні намистини авторської роботи Тетяни Рудик.

Але яка ж прогулянка без смаколиків? Тому після екскурсії всі відправилися трохи підкріпитися. В цей час кожен поділився своїми враженнями цього вихідного дня. 

З прекрасним настроєм, з незабутніми враженнями, з незвичайним досвідом створювати неймовірні речі, втомлені та щасливі ми повернулись до школи. І всім радимо відвідати цей чудовий музей!

 

 

 


Друк   E-mail

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found