ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЗАРАХУВАННЯ ДО ПЕРШОГО КЛАСУ!

Шановні батьки майбутніх першокласників! Адміністрація школи повідомляє, що в зв'язку із дією Надзвичайної ситуації в Україні  та  з метою запобігання поширенню COVID-19, розроблено наступний порядок подачі документів для зарахування у першій клас згідно до  Листа Департаменту освіти і науки Києва про зарахування до закладів освіти, а саме:

  Прийом документів від батьків майбутніх першокласників здійснюватиметься відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОНУ від 16.04.2018  367 (далі Порядок), з обов'язковим дотриманням санітарно-гігієнічних, протиепідемічних правил та графіків відвідування батьками закладів, погоджених їх керівниками. 

Зважаючи на те, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і

поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19)» початок прийому документів до перших класів відтерміновано, звертаємо увагу на наступне:

  1. прийом документів від батьків майбутніх першокласників буде розпочато за умови фізичного повернення педагогічних колективів до приміщень закладів освіти. Терміну прийому документів буде дотримано - не менше одного місяця з початку оголошення прийому;
  2. першочерговість зарахування до закладу загальної середньої освіти також відповідатиме Порядку:
    • зараховуватимуться усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене;
    • діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту в цьому закладі;
    • діти працівників цього закладу освіти;
    • випускники дошкільного підрозділу цього закладу освіти (за його наявності);
  3. батьки майбутніх першокласників при поданні заяви про зарахування можуть не пред'являти документ  не пред'являти документ, що підтверджує місце проживання дитини, якщо відомості про дитину містяться у реєстрі територіальної громади міста Києва, та адреса реєстрації належить до території обслуговування закладу освіти; 
  4. зарахування на вільні місця (у разі їх наявності) теж відбуватиметься згідно з Порядком;
  5. заяву про зарахування до закладу освіти батьки (один з батьків дитини) подають особисто (пред'являючи документ, що посвідчує особу заявника).

Нагадуємо, що Прийом директором школи буде здійснюватиметься ЛИШЕ ЗА НАЯВНОСТІ ПОВНОГО ПАКЕТУ ДОКУМЕНТІВ для вступу дитини до 1-го класу. До заяви додаються:

  • паспорт заявника (оригінал)
  • свідоцтво про народження дитини (оригінал)
  • копія свідоцтва про народження дитини (безпосередньо копіюється у школі наданий оригінал)
  • медичні довідки форма №086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду” та форма № 063/о “Карта профілактичних щеплень”

*якщо відомості про дитину не містяться у реєстрі територіальної громади міста Києва  відповідної території обслуговування, батьки пред'являють також оригінали документів, що підтверджують місце проживання дитини на території обслуговування закладу освіти.

  УВАГА! За відсутності хоча б одного з вищезазначених документів прийом заявників здійснюватись НЕ БУДЕ!

 Попередній запис на прийом до директора, що був здійснений до оголошення карантину, СКАСОВАНО

Для організації безпечних та належних санітарно-гігієнічних умов прийому документів від батьків (за завчасно оприлюдненим графіком на електронній сторінці закладу та на інформаційному стенді), що є підставою для видання наказу про зарахування дитини до першого класу, пропонуємо керівникам закладів освіти обрати варіанти можливих безпечних локацій:

- у будівлі закладу освіти, обравши велике за розміром приміщення, в якому наявні окремі вхід та вихід. У такому приміщенні рекомендуємо кожної години оголошувати перерву на санобробку та провітрювання;

- на свіжому повітрі. Для цього можна використовувати як подвір'я, внутрішній дворик закладу освіти, так і шкільний стадіон.

 В обох випадках необхідно дотримуватися правил соціального дистанціювання (для зручності - нанесення відповідних розміток), використання засобів індивідуального захисту (маски, рукавички, бахіли), проведення термометрії, застосування дезінфікуючих заходів тощо.

Прийом батьків із документами буде здійснюватися згідно попереднього запису.

Попередній запис на прийом до директора з приводу подачі документів та безпосередньо прийом директором батьків майбутніх першокласників  здійснюватиметься згідно графіку, про який буде повідомлено на сайті школи та на інформаційному стенді у школі.

    З повагою –  директор Олександр ПОЛТОРАЦЬКИЙ

 


Друк   E-mail