Мовний табір/Sprachcamp-2020

З 10 по 17 вересня 8 учнів 11-А та 11-В класів перебували в мовному таборі, який проходив на базі туркомплексу «Едельвейс» (с. Сіль Великоберезнянського району Закарпатської області).

Табір був організований Центральним відомством у справах середньої освіти за кордоном ФРН. Крім нашої школи, в ньому взяли участь одинадцятикласники DSD-шкіл №14 та №53 м. Києва, гімназії з м. Шостка, DSD-шкіл з м. Чернівці, Львів та Івано-Франківськ.

Для чотирьох груп учнів з різних шкіл було складено насичену різноманітну програму, яка складалася з трьох пар занять до обіду та гуртків у другій половині дня.

Особлива увага на уроках приділялась написанню письмового твору. Кожний викладач працював над своїми аспектами: Крістіан Ліхтенберг готував учнів передавати зміст тексту; Крістоф Йегглє вчив учнів, як описувати графіки та діаграми; Роланд Хартман працював над найскладнішою частиною твору — наведення письмової аргументації «за» і «проти». А пані Мануш готувала учнів до усного мовлення — роботі з кластерами та презентаціями.

В другій половині дня учні відвідували гуртки за інтересами: хор, країнознавство, сучасну музику, гурток біології та природознавства. 14 вересня після занять учні вирушили у мандрівку Карпатами. Від екскурсовода вони дізнались багато цікавих фактів про Ужанський національний парк, історію села Сіль, події Другої світової війни та падіння найбільшого в Європі метеорита «Княгиня» у ХІХ ст. Учні були в захваті від мальовничих пейзажів та цілющого гірського повітря.

Ввечері біля лагерного вогнища команди всіх шкіл співали українські та німецькі пісні. Слід зазначити, що німецьки пісні супроводжували учнів протягом всього часу, який  DSD-кандидати провели в мовному таборі: вони лунали вранці на початку робочого дня та пізно ввечері, коли підводились підсумки дня.

В мовному таборі були також створені гарні умови для відпочинку. У вільний час учні грали у баскетбол та волейбол, відвідували басейн, робили прогулянки в село Сіль.

Перебування в мовному таборі дуже сподобалось учням. Вони не тільки збагатили свої мовні знання, а й отримали багато позитивних емоцій і знайшли друзів з різних міст України.

 

Дні, проведені в цій чудовій місцині в самому серці Закарпаття, запам’ятаються DSD-кандидатам надовго. 

 

{gallery}gallery/0920{/gallery} 

 

Перегляди: 964
Друк