Виховний захід: Татова любов – мов океан, де ні дна, ні берега земного…»

22 травня 2019 року в 8-Б класі пройшла виховна година «Татова любов – мов океан, де ні дна, ні берега земного…», на яку запросили батьків, отців, тат і татусів нашого класу.

«Людству добрі чоловіки потрібні ще більше, ніж великі»

Дж. Родарі

«Стати батьком дуже легко. Бути батьком, навпаки, дуже важко »

Вільгельм Буш

«Легше батькові мати дітей, ніж дітям - батька»

Папа Іоан 

Провівши чотири роки з класом, класний керівник звернула увагу, що вихованням дитини найчастіше займається мати, (вона ходить на збори, бере лікарняний лист, проводить з дітьми більше часу), а тато зайнятий роботою і матеріальним благополуччям сім'ї. Але не слід забувати - в сім'ї виховуються і дорослі і діти. ∙ Сімейне виховання - це розумне поєднання боку батька або матері позиції. Якщо бажаєте отримати результат, подбайте про його досягнення!

Чоловік, який вважає виховання суто жіночою справою, є батьком лише формально і не повинен дивуватися, що дитина росте не таким, яким хочеться йому. Дійсно, в сім'ї для дітей необхідно як жіноче, так і чоловіче вплив. Мати, як правило, діє на них ласкою, добротою. Вона відіграє велику роль у вихованні гуманістичних рис характеру.

А ось формування у дітей цілеспрямованості, наполегливості, сміливості - це турбота батька. Чоловіче ставлення до світу, до свого обов'язку, правильне розуміння свого місця в житті, нарешті, «лицарство» здатний сформувати у хлопчика саме батько, своїм прикладом, вчинком. «Один батько важить більше, ніж сто вчителів» - говорить прислів'я.

З огляду на величезну роль батьків у вихованні дітей, ми вирішили провести захід спільно з батьками учнів нашого класу, на яке винесли вічні питання батьків і дітей, і звичайно ж привітали з Днем батька.

Татова любов – як літній день,

Пахне потом, хлібом, споришами…

Не знайти такої вам ніде.

Татова любов – як джерело,

Чиста, світла: п’ю – і не нап’юся.

Ще такої в світі не було.

Татова любов – немов меди,

Солодко від неї, аж не йметься.

Спробуй ще таку десь віднайди.

Татова любов – мов океан,

Де – ні дна, ні берега земного…

В неї справді виміру нема,

Бо вона, як в матері, від – Бога.

 

Так діти звернулись до своїх батьків.

 Класний керівник Шмирко Галина Юріївна запропонувала разом пограти та з’ясувати наскільки татусі та діти знають одне одного.

 Першим завданням для тат було знайти не підписаний зошит своєї дитини. Це виявилося надскладним завданням: «Вони ж всі однакові!».

 Наступним етапом була вікторина, де обидві команди достойно себе показали.

 Третій етап виявив наскільки діти та батьки знають один одного.

Діти підготували меморандум для своїх татусів та по черзі зачитали його пункти. Натомість Дмитро звернувся до своїх однокласників завжди з пошаною ставитися до своїх батьків, говорити їм ласкаві слова, бути вдячними та добрими.

Тепла, родинна зустріч довела наскільки важливо знаходити щодня час для спілкування зі своєю дитиною, для того щоб, навіть, буденні справи робити разом. Адже лише у відвертих родинних стосунках зростають справжні ДІТИ.

 

«Яка гребля – такий млин, який батько – такий син».

«Який татко – таке й дитятко».

 

 

 

 


Друк   E-mail

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found